maanantai 2. joulukuuta 2013

Vauvanvaatepohdintoja


Olen miettinyt paljon että minkä kokoisia ja minkälaisia vaatteita haluaisin pikkuiselle hankkia. Minusta on tulossa nyt ensimmäistä kertaa äiti, eikä minulla ole oikeastaan paljoakaan tietoa minkä kokoinen vauva on minkäkin ikäisenä, minkälaisissa vaatteissa vauvat viihtyvät, ja millaiset vaatteet olisi mahdollisimman käytännöllisiä. Tätä sivua olenkin nyt raskauden aikana lukenut useampaan kertaan.

Ehkä tulen näin aluksi hankkimaan jonkinverran kietaisumallisia bodyja (ja sellaisia joissa hihat voidaan kääntää tumpuiksi), puolipotkuhousuja ja unihaalareita koossa 50 ja hieman enemmän sitten erilaisia ylä- ja alaosia koossa 56. Ehkä näillä pääsisi jo alkuun vauvan pukemisessa. Muita vaatteita ja suurempia kokoja ehtii varmasti hankkia myös vauvan syntymän jälkeen. Silloin ainakin viimeistään tiedetään vauvan sukupuolikin.

Lähtökohtana vauvan vaatteiden hankinnassa olen nyt pitänyt sitä, että ostan mahdollisimman paljon käytettynä. Pienet koot ovat kuulemma niin lyhyen aikaa käytössä, ettei niihin ole järkeä laittaa kovin paljoa rahaa. Eikä sitä rahaa muutenkaan ole tällaisella pienipalkkaisella paljoa ylimääräistä. Oman paikkakuntani kirpputoreilla on mielestäni aika heikosti hyväkuntoisia vauvanvaatteita myytävänä, joten seurailen aika paljon facebook-kirpparia ja huutonettiä. 

Seikkailin yhtenä päivänä KappAhlin netissä vauvanvaatteita katselemassa. Löysinkin sieltä vaikka mitä ihanaa, jotka voisin meidän pikkuiselle hankkia. Kokosin kollaasiin ne minun mielestä kaikista ihanimmat.

Kuvat KappAhl

Sydämellä merkityt legginsit kävinkin jo ostamassa pikkuiselle. Rakastuin niihin ensinäkemältä. Valitsin kokoa 68, koska housut vaikuttivat tosi kapeilta. Lahkeita kääntämällä voidaan ottaa nuo varmasti jo aiemminkin käyttöön. Ja mielessä kävi myös että jos meidän vauva onkin pulleampi tapaus niin saattavat päästä käyttöön hyvinkin aikaisin. Ja ovatpa sitten luultavasti vähän pidempään käytössä kuin esimerkiksi koot 50-56. Ostin myös vauvalle pipon, jossa on kuviona tuon vasemman yläkulman bodyn karhu.

Rakenneultra on viikon kuluttua ja olen myös alkanut miettiä, uskaltaakohan kätilön "sukupuoliveikkaukseen" luottaa, jos sellaista edes saadaan kuulla...

Jos teillä on jotain vinkkejä vastasyntyneen pukemiseen, niin mielelläni lukisin niitä! :) Onko tullut esimerkiksi hankittua jotain turhia vaatteita?

4 kommenttia:

  1. Noi Kapphallin vaatteet on niin ihania!!! :) Mä suosittelen noita kietaisumallisia bodyja, tosi helppo pukea päälle. Ja muutenkin bodyt on tosi hyviä. Sitten jos haluaa pitää tuollaista potkupukua niin mieluummin ainakin itse olen ostanut niitä joissa tulee jalat lahkeista ulos kuin niitä ns. suljettuja malleja. Ne jää nopeammin pieneksi kuin nuo toiset. Me saimme Theon kummitädiltä paljon vaatteita ja itsekin tullut ostettua niitä jonkin verran. Käyttämättä on jäänyt ainoastaan sellaiset housut joissa on ne henkselit :) Itse suosin ennemmin ns. oikeita housuja!

    Kyllä siihen voi luottaa, jos siellä hyvin näkyy esim, että poika siellä on :) Tyttöhän on vähän vaikeampi todistaa. Eikä ne sano, jos eivät ole aivan varmoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta potkuhousuvinkistä! En ollutkaan ajatellu asiaa tollee :) Mie oon jotenki ajatellu että bodyt saattais olla paljo parempia ku jotku pelkät paidat yms. Mitä lähemmäs ultraa mennään niin mulla alkaa tuo sukupuoli tuntua ihan samantekevältä :D

      Poista
  2. Jostain luin, että koon 50 vaatteet voivat olla kyseenalaisia, jos lapsi onkin syntyessään isompi, niin ei mene kauaa päälle. :) Me nyt ollaan kuitenkin niitäkin hankittu vaikka sitten varmuuden vuoksi ja nimenomaan kirpputoreilta! Rakastuin sammakko-potkuhousuihin, mitkä löysin kirpputorilta! Muutenkin olen kauhea sammakko-pakkomielteinen. :D

    Poikalupaukseen voi melkein poikkeuksetta luottaa, kun pippelistä harvemmin erehtyy ja tyttölupaus saattaa jäädä ilmaan roikkumaan. Sitten on se pieni mahdollisuus, ettei sukupuoli selviä, jos on jalat ristissä tai napanuora jalkojen välissä tms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin oon ajatellu hankkia niitä ihan varmuuden vuoksi :) Ja on sitten ehkä sopivan kokoiset vaatteet ainakin kun kotiutuu jos ei sen jälkeen enää mahdu :D Neuvolassakin varoittelivat ettei vauva välttämättä suostu edes näyttämään sukupuolta ;)

      Poista