lauantai 14. joulukuuta 2013

Rakenneultra

Meillä oli maanantaina viimein se kauan odotettu rakenneultra. Raskausviikkoja oli ultrapäivänä jo hurjat 21+3. Nukuin edellisen yön suht hyvin mutta aamulla alkoi kauhea jännittäminen. Onneksi ultra oli jo klo 9 niin en ehtinyt kovin kauaa jännittää. Lähdin jo kahdeksan jälkeen hakemaan miehen töistä ja mentiin sairaalalle. Ajomatka oli ihan kamala. Mulla jännitti niin paljon, että ajelin ihan epäloogisia reittejä, sammutin autoa risteyksiin ja hyvä etten melkein vaihtanut kaistaa rekan alle.

Lopulta saavuttiin ehjinä perille, löydettiin autollekin parkkipaikka ja päästiin istumaan ja odottamaan äippäpolille. Ajat oli myöhässä ainakin 20 minuuttia mutta lopulta meidätkin kutsuttiin huoneeseen. Kätilö oli tällä kertaa eri kuin nt-ultrassa. Itse ultrasta en muista paljoakaan koska mulla jännitti niin paljon. Muistan ainoastaan sen, että vauvalla oli alussa jalat ristissä, ja hän oli siellä pää ylöspäin :) Mitkään mitat ei jäänyt mieleen, enkä muista kertoiko kätilö edes niitä. Kyllä hän kuitenkin koko ajan kertoi mitä kohtaa ultrasi, ja mun mielestä hän taisi useamman kerran mainita että kaikki näytti ihan hyvältä. Ultraamisessa kesti kuitenkin melkein tunti, koska kätilö ei vauvan asennosta johtuen meinannut millään saada kuvaa jostain kohtaa sydämestä. Kätilö joutui ihan kunnolla heiluttamaan vatsaa jos vauva vaikka kääntyisi. Kokeiltiin myös ultrata niin että makoilin kyljellään mutta mikään ei meinannut auttaa. Lopulta kätilö sai kuitenkin kuvan otettua ja alkoi lopettelemaan. Painoarvioksi tuli 432 g. Vauva vastasi viikkoja 21+6 eli kasvoi muutaman päivän edellä. Lapsivettä oli normaalisti, ja istukka sijaitsee etuseinässä.

Lopussa kätilö kysyi vielä "onko jotain kysyttävää?" Kysyinkin sitten, että näkyisiköhän siellä kumpi tämä vauva on. Kätilö ultrasi vauvan jalkoväliä, eikä siellä kuulemma näkynyt mitään poikaan viittaavaa. Kätilö oli myös näkevinään vauvan klitoriksen, ja kuulemma jos hänen täytyisi veikata niin tyttöä meillä odotetaan Mies kysyi lopussa vielä että näyttihän kaikki varmasti olevan kunnossa. Kätilö vastasi, että eihän ultrissa välttämättä nähdä kaikkea, mutta kaikki näyttäisi olevan juuri niin kuin tässä vaiheessa kuuluukin olla :)

Kuvat Kappahl

Vaikka mies toivoikin poikaa, ja itselläni oli myös sellainen tunne, että vauva olisi poika, tuntuu tämä tyttöveikkaus ihanalta. Aluksi ehkä hieman toivoinkin tyttöä, mutta jossain vaiheessa sitä alkoi toivoa vain tervettä lasta. Toivottavasti saan nyt terveen tyttövauvan Vaatekaappiin on jo ehditty hamstrata aika paljonkin tytön vaatteita tämän viikon aikana, ei tosin valitettavasti mitään tuosta kollaasista. Olen kuullut, että joskus tyttöveikkaus on ollutkin poika, mutta ei meidän maailma kaadu vaikka tämä tyttö osoittautuisikin lopulta pojaksi, ehkä saatettais vaan joutua taas pari minuuttia sulattelemaan uutista :D Ehkä pakkaan sairaalakassiin sitten vaaleanpunaiset vaatteet tytölle, mutta myös hieman neutraalimman asun pojan varalta.

4 kommenttia: