sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Hankintalistalla: Sitteri

Haluan hankkia tulevalle vauvallemme sitterin. Olen kuullut, että sellainen on todella kätevä pienen vauvan kanssa. Aivan kaikkea kun ei vaan pysty tekemään vauva sylissä. Haluaisin myös, että sitteri olisi meillä jo valmiina kun vauva tulee. En halua silloin enää käyttää aikaa ja energiaa hyvän sitterin löytämiseen.


Millainen sitten on hyvä sitteri? Sittereitä näyttää löytyvän käsittämätön määrä erilaisia. On kalliita ja edullisia. Joissakin on lelukaari, toisissa taas ei. Jotkut sitterit myös keinuvat ja tärisevät, mutta olen miettinyt että onkohan tällaiset ominaisuudet niitä kaikista tärkeimpiä. Näyttävimmät sitterit muistuttavat kunnon viihdekeskusta kaikkine patteritoimintoineen. Jotenkin itse kuitenkin vierastan tällaisia laitteita. Haluaisin siis meille jonkin perussitterin.

Moni on kehunut kollaasissa olevaa Babybjörn Balance -sitteriä, mutta sen korkea hinta hieman mietityttää. Olen kuullut sitä sanottavan muun muassa ergonomiseksi ja lapsen kehitystä tukevaksi, mutta onkohan juuri näin. Ajaisiko esimerkiksi paljon edullisempi Carena babysitteri saman asian? Monien sittereiden kohdalla on ilmoitettu vauvan iäksi 0-6 kk, mutta Babybjörnin sitteri kestäisi hieman painavampaakin lasta. Olen kuitenkin kuullut kokemuksia, että vauva ei enää viihtyisi sitterissä kun alkaa liikkua ja nousta istumaan. 

Rätt Start Pingu sitteri näyttää ihanalta, kuten myös Cosatto Hoop Bouncer  (ihan perussitteri ilman erityisiä toimintoja) ja vähän "hienompi" malli Cosatto Bobbin Rocker Knit Wits (mm. selkänojan säätö, värinä- ja musiikkitoiminto). Tämä viimeisin miellyttää ehkä silmääni kaikista eniten, mutta en tiedä onko sen päällinen irrotettava ja pestävissä.

Haluaisin ainakin, että sitterissä olisi pestävä päällinen, selkänojan säätö ja ehkäpä jonkinlainen keinumismahdollisuus, unohtamatta tietenkään kohtalaista hintaa. Irrotettavasta lelukaaresta tulee lisäpisteitä. Ja saattaapa värikäs ulkonäkökin olla plussaa. Haluaisin myös että sitteri olisi suht helppo ottaa mukaan esimerkiksi mummolaan. Täytyy vielä tutkia tarkemmin täyttääkö yksikään kollaasin sittereistä näitä huimia kriteerejäni.

Onko teidän vauvoilla ollut sitteriä, tai oletteko ajatelleet hankkia sellaista? Turhaa vai tarpeellista? Myöskin vinkkejä hyvistä sittereistä otetaan vastaan! :)

12 kommenttia:

  1. Tuo baby björn sitteri ei kyllä yhtään miellytä omaa silmää ja on kyllä ihan liian hintavakin. Mun mielestä omalle vauvalle olis kiva joku ihan "perus" sitteri ja voishan siinä olla lelukaari, mutta toisaalta noita kaikenmaailman muita lelumattoja ym. on tarjolla. En tiedä. Tässä oli hyviä pohdintoja, aihe on meillekkin ajankohtanen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minäkin olen nyt päättänyt hylätä tuon baby björnin sitterin sen liian korkean hinnan vuoksi :) Mutta onneksi tässä on vielä hetki aikaa miettiä sitteriä ;)

      Poista
  2. Meillä on carenan sitteri ja siihen ollaan oltu todella tyytyväisiä. Siinä on irroitettava istuinosa jonka voi pestä koneessa. Ja saa säädettyä eri asuntoihin. Meillä 6kk pikku poika ja hyvin istuu siinä vielä. Välillä pinnistää istumaan siinä :) suosittelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tuota carenan sitteriä mekin nyt eniten mietitään, ja mies sanoikin että se melkein kannattaisi tilata kun oli lekmerissä alle kolmella kympillä. Toisaalta mietin että haluaisin ehkä jonkun jossa olisi enemmän väriä :D mutta onneksi on vielä vähän miettimisaikaa! :)

      Poista
    2. Tai sitten ostat sellaisen kunnon värikkään leikkomaton, koska siinä pikkuiset eniten viettää aikaa:)

      Poista
    3. Joku värikäs leikkimatto on kyllä pakko hankkia! Ehkä sitteri voisi sitten olla jokin "perusmalli" :) paitsi että löysin ihan vasta sellaisen tiny love rocker napper -sitterin ja vaikka varmasti vähemmälläkin pärjäis niin jokin siinä kiehtoo :D yritän nyt kuitenki pitää järjen päässä näiden hankintojen kanssa...

      Poista
  3. Mä tilasin just oikeen värikkään leikkimaton lekmeriltä oli -50% alessa ja lopullinen hinta oli vajaa 40e kun olis ollut puolet kalliimpi muuten. Toivon että meidän Huima siinä sit viihtyy. :) mun piti ostaa sitteri käytettynä, mut joku tonttu meni mun päähän ja tässä vauva-asiassa! tilasin ihan liian kalliin, lekmeriltä kun oli siellä ne alet niin törsäsin, vaikkei pitäny :D Siinäkin oli onneksi kyllä suuri alennusprosentti mutta silti... Voi ei. Musta on tulossa ihan hölmöläinen tässä vauvan odotuksessa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D Lekmerillä on kyllä hyviä tarjouksia! Itse oon ihastunut Rätt Startin pingu-leikkimattoon. Saa nähdä saanko ikinä puhuttua miestä ympäri että hankittais sellanen :D monia vauvajuttuja löytää kyllä käytettynäkin ja me ollaankin hankittu paljon käytettyä tavaraa. Ollaan miehen kans puhuttu että pyritään hankkimaan suurin osa käytettyinä tai alesta. Siinä säästää pitkän pennin! Tietysti on sitten jotain mitä haluan ehdottomasti uutena mutta onneksi on alet ;)

      Poista
    2. Kirppareita me kierretään säännöllisen epäsäännöllisesti ja oon kans netissä facebookissa muksukirppisryhmässä, jossa myydään oman alueen lastentarvikkeita ja tori.fi :tä lueskelen ihan päivittäin. :) Kyllä se kantsii yrittää päästä kuitenkin suht halvalla. Vaunutkin ostin käytettynä reilu 300e meni niihin ja olivat uutena ostetut, olleet käytössä 7kk ja ihan uutta vastaavat. Hyvät löydöt kaiken a ja ö ! :D

      Poista
    3. Mekin ollaan ostettu vaunut käytettynä! Voisinkin kirjoitella niistä joku päivä :)

      Poista
  4. Ihan sama juttu meillä. Pinnasänky ja hoitotasokin tulee ilmaiseksi ja turvakaukalo tulee käytettynä oon huomannut et 60€ saa jo telakankin siinä moniin mukaan ja hyväkuntosia ja kolaroimattomia. Kaikkea käytetään niin hirveän vähän aikaa, että esim mä tilasin nyt 2 vaatetta sieltä lekmeriltä, nekin oli -50% alessa. muuta vaatetta en oo ostanut uutena enkä tule ostamaankaan, saadaan ilmaiseksi "serkkupojilta" kun veljeni ja siskoni vauvat on molemmat nyt 3kk ja sieltä tulee hirveästi tavaraa touko-kesäkuuhun mennessä jotka ovat menneet samantien pieniksi. Niin muuten, pingun sitteriä mä taas katsoin, mut aika suolasen hintasia noi kaikki pingu tuotteet kyllä on :D hyviä alennuksia pitäs vaan bongailla :) Sitä kyllä kerkiää vauvaan panostaa jos tahtoo, paljon myöhemminkin, nyt se ei kyllä välitä minkälaisissa kimpsuissa kulkee tai millaisessa sitterissä istuskelee. Jotkut lapset ei välitä olla sittereissä ollenkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta että vauvaan sais kyllä laitettua rahaa vaikka kuinka mutta ehkä sitä on hyvä säästää vähän myöhemmäksikin kun lapsi kasvaa ja se tarvii koko ajan enemmän :) me ostettiin pinnasänky käytettynä ja hoitopöytä on vielä etsinnässä. Kaukalo taas haluttiin ostaa uutena mutta se löydettiinkin sitten alesta :)

      Poista