torstai 5. joulukuuta 2013

Neuvola 20+3 ja yksi uusi hankinta

Maanantaina meillä oli taas neuvola. Mentiin tälläkin kertaa yhdessä sinne. Mies ei taaskaan meinannut viihtyä ihan kokonaista tuntia, joka meillä siellä kesti, mutta silti hän on nyt kaksi kertaa rohkeasti raahautunut mukaan :)

Raskausviikko: 20+3 (16+3)
Painonlisäys edellisestä neuvolasta: 2 kg, 500 g/vko
Painonlisäys raskauden alusta: 5.5 kg
Verenpaine: 125/69 p. 74 (127/70 p. 76)
Hemoglobiini: 135 (147)
Vauvan syke: 150-160 eli keskimäärin 155 (160)
Liikkeet: ++ (+)

Neuvolassa kaikki meni ihan hyvin. Saatiin esitteitä kelan tukijuttuja varten, ja neukkutäti aikoi postittaa sen jonkun todistuksen ilmeisesti kun 22 raskausviikkoa viikkoa tulee täyteen. Paino oli noussut sopivasti. Tosin veikkaan että painoa olisi ollut ihan vähän enemmän jos olisin juonut normaalisti vettä edellisenä ja sinä päivänä. Mutta jostain syystä olin unohtanut juoda. Verenpaineet oli hyvät, samoin hemoglobiini. Lisärautaa ei siis tarvi vieläkään. Vauvan syke vaihteli välillä 150-160, ollen siis keskimääräisesti 155. Pikkuinen taisi olla hereillä ja liikkui :) Vauva on alkanut viimeisen viikon aikana liikkua ja potkia tosi paljon. Liikkeistäkin siis kaksi plussaa eli normaalia. Pissanäytteen annoin nyt ensimmäistä kertaa, ja siinä proteiini oli ilmeisesti hieman plussalla, mutta se kai saattaa johtua vain vähäisestä vedenjuonnista. Sain myös lähetteen sokerirasitustestiin, joka on sitten viikoilla 24-28. Jospa sen hoitaisi sitten mahdollisimman nopeasti alta pois.

Keskusteltiin hieman myös meidän parisuhteesta, tässä kun on ollut vähän riitoja. Mutta kaikki on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Mies kiukuttelee välillä, mutta niin kai teen minä itsekin. Minä kiukuttelen kun olen väsynyt tai jos joudun käyttämään koiran iltalenkillä. Mieskään ei ole väsyneenä tai stressaantuneena parhaimmillaan. Mutta kuten sanoin, suunta on parempaan. Ja melkein voisi sanoa että mitä siistimpi koti, sitä vähemmän riitoja. Täytyy siis pitää tavarat paikoillaan :)

Mies päätti taas hetkeksi aktivoitua vauvahankintojen kanssa, ja etsi meidän pikkuiselle tori.fi:stä pinnasängyn. Tottakai sain pinniksen hyväksyttäväksi ennen varsinaista hankintaa. Pinnasänky on Brion sellainen valkoinen ihan perus pinnasänky (malli taitaa olla One), ja se on noin vuoden vanha ja ollut kuulemma vain satunnaisesti käytössä. Mitään suurempia käytönjälkiä sängyssä ei näkynyt ja se lähtikin meille muutamalla kympillä. Kriteereinä pinnasänkyä valittaessa minulla oli se, että pohjan saa ainakin kahteen tasoon, ja tuonhan saa! Laitaa ei saa laskettua, mutta se ei minusta ollut niin tärkeää.

Millä aikataululla te muut olette hankkineet vauvatarvikkeita? Aluksi tuntui, että oli aivan liian aikaista kaikille hankinnoille. Nyt aletaan kuitenkin olla jo sellaisilla viikoilla, että ehkä tässä uskaltaa jo alkaa ostella enemmänkin. Haluaisin että meillä olisi kaikki ajoissa valmiina, ettei tarvitsisi sitten viime hetkillä enää hankkia vaippoja tai korviketta kummempaa :) Tänään on kuitenkin "onneksi" vasta rv 20+6 eli aikaa on vielä!

2 kommenttia:

  1. Aika jännä... Mä jouduin joka ikinen kerta, kun oli neuvola niin antamaan pissanäytteen. Juuri jottei mitään proteiiniä ole muodostunut :)
    Me ostettiin vaunut puoli vuotta ennen laskettua-aikaa :) Hyödynnettiin alennusmyynnit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä annoin nyt 20+3 vasta ekan näytteen :) Tosin tietenki sillon ihan alussa annoin myös pissanäytteet ja niistä vissiin katottiin labrassa tulehduksia tms. Oi kohtahan alkaa alennusmyynnit! Saa nähä löytyiskö alesta vauvalle juttuja :)

      Poista