tiistai 19. marraskuuta 2013

Täällä taas!

Edellisestä postauksesta on taas päässyt vierähtämään ihan liikaa aikaa. Minun piti tulla kirjoittamaan kuulumisia viimeistään kolmannen neuvolakäynnin jälkeen, mutta jotenkin se sitten jäi, kun on ollut kaikenlaista tekemistä ja vaikeuksia löytää sellaista omaa aikaa, jolloin saisin ihan rauhassa keskittyä kirjoittamiseen :) Nyt innostuin kuitenkin taas kirjoittamaan, kun minua jo ihan kommentillakin lähestyttiin ja kirjoituksiani kaipailtiin. Tuli jotenkin hyvä mieli, kiitokset siis anonyymille :)

Edellisessä postauksessa kerroin niistä ihmeellisistä kivuista, joita tunsin jossain tuolla sisällä, kohdun suulla ehkäpä. Kävin antamassa pissanäytteitä ja kaikki oli ihan kunnossa. Pääsin myös käymään lääkärillä, joka tarkisti kohdunsuun tilanteen (kiinni ja kiinteä kuten aiemminkin). Minulta otettiin myös streptokokkinäyte. Mitään poikkeavaa ei kuitenkaan löytynyt, eli kaikki oli ihan niin kuin kuuluukin. Kivut jatkuivatkin vielä vähän aikaa, mutta ovat nyt kuitenkin vähentyneet huomattavasti.

Marraskuun alussa kävin jo kolmannen kerran neuvolassa (rv 16+3) ja mies oli ensimmäistä kertaa mukana. Saa nähdä tuleeko seuraavalla kerralla, mulle jäi vähän sellainen mielikuva ettei tuo oikeen viihtynyt :D Painonnousu viikkoa kohden oli ollut nyt vähän suurempaa, mutta vissiin kuitenkin vielä ihan ok. Tuo viime kerran paino oli kuitenkin iltapäiväpaino, kun taas aiemmat punnitukset on tehty aamuisin, jolloin en ole vielä ehtinyt syödä niin paljoa. Ja vatsan toimintakin tuntuu vaikuttavan painoon tosi paljon. Jos vatsa ei ole toiminut kunnolla niin ihan luonnollisesti se painokin on vähän suurempi.

Tässä vielä nuita viime neuvolakäynnin mittoja (suluissa edellisen kerran arvo)

Raskausviikko: 16+3 (12+5)
Painonlisäys edellisestä neuvolasta: 2.25 kg, 606 g/vko (290 g/vko)

Painonlisäys raskauden alusta: 3.5 kg
Verenpaine: 127/70 p. 76  (120/67 p.70)
Hemoglobiini: 147 (125)
Vauvan syke: 160 (-)
Liikkeet: +

Vauvan liikkeitä olin tuntenut ennen tuota neuvolakäyntiä vain todella vähän, enkä tietenkään voinut olla edes satavarma olivatko ne liikkeitä, mutta silti terveydenhoitaja tuon plussan neuvolakorttiin laittoi. Eikä niitä liikkeitä ole vieläkään ollut kovin paljoa, mutta eiköhän niidenkin aika vielä tule (yritän olla kärsivällinen). Tällaista kirjoittelin kuitenkin facebookin vauvaryhmään viime viikon torstaina: "Saatoin ehkä tuntea eilen illalla meidän pikkuisen liikkeitä tuolla <3 mies oli sitä mieltä että vauvahan nukkuu, mutta eihän puoli kymmenen illalla ole yhtään huono aika pienille liikkeille <3 tänään on jo rv 17+6! Luulen että tunsin myös tiistaina jotain pientä. Mua on jotenki huvittanu puheet perhosten siipien kosketuksesta koska aattelin että eihän se siltä voi tuntua. Mut jotain tosi hentoa se oli <3 voi kun nää tästä jo voimistuis!"

Nyt jos palattaisiin kuitenkin tähän päivään eli menossa on jo rv 18+4! Jotenkin tosi hurjaa, että 1,5 viikkoa ja ollaan jo raskauden puolivälissä. Rakenneultraankaan ei ole enää kuin 2 viikkoa ja 6 päivää. Liikkeitä ei vieläkään tunnu kovin paljoa, mutta kuten jo sanoin, ei kai tässä auta kuin odotella :)

Tässäpä vielä kuvaa vatsasta tältä päivältä:


Rv 18+4

Kokoa alkaa jo olemaan. Onhan tuossa toki sitä kuuluisaa läskiäkin mutta ehkä vauvakin tekee osansa :)

Mulla on ollut tänään vapaapäivä töistä, mutta tunnin päästä pitäis olla luennolla. Oon tänään kasaillut meidän uutta senkkiä, joka ostettiin olohuoneeseen. Kävin myös ostamassa facebookin kirpparilla myynnissä olleen kaukalolämpöpussin meidän pikkuiselle. Ajatuksissa on että kuvailisin tänne blogiin ainakin joitain vauvahankintoja, joita ollaan jo tehty. Ja jotain tulevia hankintojakin on suunniteltu ja niistäkin voisin tehdä postausta. Kiinnostaako tällaiset jutut? :) Saa myös kertoa jos on jotain erityistä mistä haluaisitte lukea.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen jo kaivannut kirjoituksiasi :)

    Ihanaa, että kaikki on mennyt hyvin ja olet jo noin pitkällä. Eikö olekin jännä, että kuinka nopeasti se aika oikein menee?
    Juu, ehdottomasti olisi kiva kuulla hankinnoista ja ihan kaikesta vauvaan liittyvästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että minun kirjoituksia on kaivattu! Viimeinen kuukausi on kyllä mennyt ihan hurjaa vauhtia. Viikon päästä ollaan jo puolivälissä :) Ajattelin että tulen laskemaan viikkoja koko raskauden ajan mutta ei se sitten mennytkään niin. Pikkuhiljaa kuitenkin aletaan laskemaan viikkoja rakenneultraan ;)

      Poista