keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Rv 14+5

Taas tuo aika on mennyt ihan hurjaa vauhtia. Alle kahden viikon päästä on jo seuraava neuvola! Kahden viikon kuluttua pääsen myös ravitsemusterapeutille, eikä rakenneultraankaan ole enää kuin noin 6 viikkoa!

Tilasin vähän aikaa sitten Ilofantista itselle AngelSounds -kotidopplerin, ja muutaman kerran kokeilujen jälkeen onnistuin viimein rv 14+0 kuulemaan meidän pikkuisen sydänäänet! Pari kertaa olen sen jälkeen ääniä kuunnellut ja mitä pidemmälle tässä raskaudessa mennään, sitä helpommin se syke tuntuu sieltä löytyvän.

Musta myös tuntuu, että saatoin maanantai-iltana (rv 14+3) tuntea tuolla alavatsalla sellaisen ihan pienen hipaisun. Voi tietysti olla että kuvittelinkin. Mutta se tuntui vähän sellaiselta kuplalta, ja tuolla tosi alhaalla. Ja se tuntui ihan eriltä kuin mikään vatsan oma kupliminen. Se tuntui kyllä ihan ihmeelliseltä, ja hämmentyneenä meninkin kertomaan miehelle että taisin tuntea vauvan liikkeen :)

Mun pahoinvointi on taas vähän helpottanut, mutta väsymystä on edelleen. Tai sitten olen vain laiskistunut ihan täysin. Ruokahalu on edelleen kadoksissa, eikä mulla tee mitään makeaakaan kovin mieli, mutta sehän on ihan hyvä vaan. Mulla oli alkuraskaudessa aika paljon nipistelyjä ja vihlomista alavatsalla ja jossain tuolla syvällä sisällä. Lääkäri ja neuvolan terveydenhoitaja epäilivät kivun liittyvän kohdun kasvuun ja kipu vähenikin sitten jossain vaiheessa. Nyt olen kuitenkin alkanut taas tuntea ikävää kipua, ja nimenomaan jossain tuolla sisällä.

On ollut vaikea selittää kipua kenellekään koska en oikeastaan edes tiedä missä se on. Kipu ei tunnu alavatsalla eikä nivusissa, vaan itse paikantaisin kivun ehkä jonnekin kohdun suulle. Enkä tiedä voiko kipu edes tulla sieltä. Edellisellä lääkärikäynnillä tarkistettiin kohdunsuu ja kaikki oli siellä kunnossa. Mutta silti mulla sattuu. Kipua ei ole ihan koko ajan, mutta pitkin päivää kyllä, ja yölläkin. Kipu aaltoilee ja välillä saattaa olla sellaista "sykkimistä" jolloin näitä lyhyitä kipuaaltoja tulee muutaman sekunnin välein. Sitten saattaa taas mennä ainakin tunti etten tunne mitään. Kipu ei ole niin voimakasta etten voisi olla, mutta tosi ikävää kyllä. Olisi paljon helpompi sietää tätäkin, jos tietäisin varmasti että tämä on ihan normaalia. Neuvolassakaan eivät osanneet varmaksi sanoa. Kävinkin taas antamassa pissanäytteitä ja tuloksia saan huomenna.

Olen muuten alkanut pikkuhiljaa tehdä vauvanvaateostoksiakin! Tällä hetkellä olen hurahtanut etsimään hyväkuntoisia käytettyjä vauvanvaatteita netistä ja jotain ostojakin on tullut tehtyä. Ehkäpä esittelen niitä joku päivä ihan omassa postauksessaan. Ja ollaan me hankittu jotain vähän isompaakin jo, mutta näytän senkin vähän myöhemmin ;) Miehen mielestä olen liian ajoissa näiden vaatteiden kanssa, mutta minusta on ihana alkaa vähitellen kasvattaa pienen vaatevarastoa, ettei tarvi kerralla sitten yrittää etsiä kaikkea mitä tarvitsee :)

Sellaista tänne lumisateen keskelle tällä kertaa!

3 kommenttia:

  1. Mullakin oli noilla viikoilla semmosta ihme nipistelyä alavatsalla.. Mutta meni sitten ohitte, kaippa se vain kasvamiseen liittyy..:) Mutta tuntu välillä hieman ilkeältä ja pelästytti kyllä.. Mutta kun huomasin että niitä on melkein joka päivä ja silti neuvolassa yms kaikki ok, niin kyl siihen tottui, eikä pelännyt koko ajan onko kaikki hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että en oo ainoa jolla on tällasia ikäviä kipuja! Ja toivottavasti tää menee kans ohi jossain vaiheessa :)

      Poista
  2. Eikö sulla oo uudempaa kirjotusta? :( olis kiva lukee mitä sinne kuuluu?

    VastaaPoista