sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Nt-ultra

Perjantaina meillä oli se kauan odotettu ultra, jossa mitattiin pikkuisen niskaturvotusta. Mua pelotti ultra ihan kauheasti, ja olin mielessäni jo hieman ajatellut sitäkin vaihtoehtoa, että pikkuisella ei kaikki olisikaan hyvin. Onneksi pelkoni eivät kuitenkaan osoittautuneet todeksi ja kaikki näytti juuri siltä kuin kuuluukin.

Rv:t 12+0
Crl: 54.4 mm
Nt: 1.3 mm
La pysyi samana eli 18.4.2013

Meidän ihana pikkuinen vastasi täysin viikkoja, ja niskaturvotuskin oli normaali. Pituutta hänelle oli kertynyt jo melkein 5,5 cm ;) Ultran tehnyt kätilö oli todella mukava ja kertoi tarkasti mitä kaikkea siellä näkyi. Pikkuisen nenäluu oli selkeä, kaikki kädet ja jalat oli olemassa ja päässä näkyi perhosmaiset aivot.

Rv 12+0

Oli jotain aivan ihanaa nähdä oma pieni, jolla oli kaikki hyvin. Nyt sitten odotellaan vielä verikokeiden tuloksia. Kätilö selosti minulle ensimmäistä kertaa jotenkin ymmärrettävästi mitä tämä yhdistelmäseula tarkoittaa. Jos ymmärsin oikein niin niskaturvotusta, verikokeiden tuloksia ja äidin tietoja "yhdistelemällä" saadaan lasketuksi jonkinlainen suhdeluku, joka sitten kertoo todennäköisyyden tiettyihin poikkeamiin. Olen nyt kuitenkin melko turvallisin mielin enkä jaksa stressata tästä asiasta. Nyt yritän vain nauttia tästä raskaudesta kun pahoinvointikin on alkanut pikkuhiljaa helpottaa :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin ja vauvalla on kaikki kunnossa. Itse en jotenkin osannut jännittää silloin tuota vk12 ultraa. Ajattelin vaan, että mietitään sitten tilanne, että jos kaikki ei olekaan niin kuin pitää, mutta onneksi kaikki oli kunnossa ja nyt kotona 4kk poika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ehkä ollu kaikista suurimpia pelkoja keskenmenoa kohtaan mutta pikkuhiljaa siitäkin aletaan päästä, ja toivottavasti saadaan huhtikuussa meidän pieni kotiin :)

      Poista