keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Vatsankasvua rv 11+5

Otin tänään pitkästä aikaa kuvaa vatsanseudusta. Tai onhan niitä kuvia tullut räpsittyä aina välillä mutta tähän asti maha on mielestäni näyttänyt lähinnä lihavalta. Nyt se alkaa kuitenkin ehkä omaankin silmään näyttää vähän vauvavatsalta. Vielä aamulla vannoin lihavuuteen, mutta facebookin vauvaryhmän jäsenten mukaan se näyttää jo ihan selkeästi vauvamasulta. Uskotaan siis siihen!

Rv 4+3 ja rv 11+5

Mies lähti eilen aamulla Helsinkiin koulutukseen. Täällä ollaan siis yksin kotona muutama päivä. Pieni ikävä meinaa kyllä nyt jo vaivata. Mutta toisaalta on ollut ihan mukavaa olla pitkästä aikaa ihan itsekseen. Tein itselle hyvää kanasalaattia, katselin illan telkkaria ja nautiskelin omasta rauhasta. Mun piti lukea tenttiin mutta ei siitä tullut mitään. Tämäkin aamu piti käyttää opiskeluun mutta sen sijaan teinkin itselle siivouslistan. Mies on sanonut että paras hänen saama lahja on tähän mennessä ollut se kun hänen viime syntymäpäivänään olin siivonnut. Ajattelin siis ilahduttaa miestä siivoamalla kodin, vaikka synttäreitä ei tällä kertaa olekaan.

Perjantaina mennään niskaturvotus-ultraan. Mulla jännittää se jotenki tosi paljon. Pelottaa, että vauvalla ei ole kaikki hyvin. Oltiin nimittäin lauantaina kävelyllä eikä oltu kävelty ku ehkä puoli kilometriä ja yhtäkkiä mun alavatsalla tuntu aika isolla alueella sellanen tosi kivulias vähän kuin vatsakramppi. Kipua kesti vähän aikaa ja se helpotti sen verran että sain jatkettua matkaa. Taapersin vaivalloisesti eteenpäin ja vähän ajan päästä tuli samanlainen kramppi mutta ei enää niin kivulias kuin tuo ensimmäinen. Mulle tuli heti mieleen, että sen oli pakko olla supistus. Mutta ei kai tässä vaiheessa kuuluisi vielä olla kivuliaita supistuksia?

Soitin eilen neuvolaan ja kysyin mistähän tuossa lauantain kivussa olisi voinut olla kyse. Terveydenhoitaja ei tietenkään osannut sanoa mitään varmaksi mutta sanoi että kyse voi olla ihan vaan kohdun kasvuun liittyvistä kivuista. Tai sitten joskus kyseessä voi olla spontaani keskenmeno. Keskenmenoon kuulemma liittyy kuitenkin yleensä vuotoja ja kipu on jatkuvaa. Tuo puhelu ei kyllä yhtään helpottanut mun oloa. 

Näitä tällaisia vatsakramppeja ei onneksi ole ollut lauantain jälkeen. On vain tuntunut sitä "tavallista" menkkamaista tunnetta alavatsalla ja nipistelyjä. Lisäksi selän SI-niveliä on vihlonut viime päivinä aika paljon, varsinkin vasemmalta puolelta. Ei mitkään nuista kivuista ole olleet erityisen kovia, vain sellaisia epämukavia. Epämukava kuvaa muutenkin aika hyvin mun oloa koko tämän raskauden ajalta. Pahoinvointi on sentään hieman helpottanut, tai ainakaan eilisen illan ja tämän aamun se on pysynyt poissa.

Yritän nyt kuitenkin ajatella, että kaikki on ihan hyvin, koska kivut eivät ole jatkuvia tai todella voimakkaita, eikä vuotojakaan ole ollut kuin sen yhden kerran, jonka jälkeen kuitenkin todettiin, että sikiö on elossa. 

2 kommenttia:

  1. Oon aikalailla samankokoinen kuin sinäkin, mutta mielestäni näytät itseäni hoikemmalta :). Oon itse vasta nyt alkanut olemaan tyytyväinen omaan kroppaani, mutta silti kyllä edelleen koitan saada hoikempaan kuntoon. Pikkuhiljaa :)

    Oi ihanasti tullut vauvamasupyöristymistä vatsaan! Toivotaanm että kaikki on hyvin ja uskonkin, että kaikki on hyvin :). Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kuva vääristää? :D Mulla on kauheat paineet tämän vartalon ja painonnousun suhteen vaikka nyt ei ehkä kannattaisi miettiä niitä asioita. Kiitos! Sitä todellakin toivotaan :)

      Poista