tiistai 15. lokakuuta 2013

2. neuvola, lääkärikäynti ja masukuvaa

Taas on aikaa päässyt vierähtämään edellisestä tekstistä. Tuntuu että aika kuluu nyt muutenkin tosi nopeaa. Tai sitten on ollut vaan paljon tekemistä. Tuntuu että tuo niskaturvotusultra oli ihan vasta mutta siitähän on jo yli viikko. Yhdistelmäseulan tuloskin osoittautui ihan normaaliksi, joten sitäkään ei tarvitse enää miettiä.

Viime viikolla oli toinen neuvola ja ensimmäinen lääkärikäynti. Neuvolassa kyseltiin kuulumisia, punnittiin minut ja mitattiin verenpaine ja hemoglobiini. Sydänääniä ei tällä kertaa edes yritetty kuunnella koska heti neuvolan jälkeen olin menossa lääkärikäynnille ja lääkäri ultraa. Lääkärissä tosiaan minulle yllätyksenä ultrattiinkin. Jos olisin tiennyt niin olisin pyytänyt miehenkin mukaan. Mutta eihän siitä ollut kulunut viikkoakaan kun olimme viimeksi nähneet pikkuisen, joten ehkä se ei nyt ollut niin vakavaa. Lääkäri teki myös sisätutkimuksen. Kohdun suu oli kiinteä ja kiinni, pituus 3 cm.

Tässäpä vielä mittoja (suluissa edellisen kerran arvo):

Raskausviikko: 12+5 (8+3)
Painonlisäys: 1,25 kg, 290 g/vko
Verenpaine: 120/67 p.70 (122/63 p.63)
Hemoglobiini: 125 (133)

Tässä vielä vauvan crl kehitystä

rv 7+0: 0,93 cm
rv 9+6: 33 mm
rv 12+0: 54.4 mm, nt 1.3mm
rv 12+5: 62,8 mm

Tänään on sitten menossa jo rv 13+4 eli nyt voi varmaankin jo sanoa että ollaan toisella kolmanneksella. Alkuraskauden oireista pahoinvointi oli jo hetken aikaa poissa tai sitä ilmeni vain jos ruokailujen välit venyivät tosi pitkiksi, mutta nyt se on viime päivinä palannut taas kuvioihin. Mitään ruokia ei tee oikein mieli syödä. Alavatsakipuja ei ole enää välttämättä edes joka päivä ja nipistelyäkin vähemmän kuin aiemmin. Sen sijaan äkkinäisissä liikkeissä, kuten sängystä jos nousee väärin tai aivastaa tosi kovaa, saattaa tuntua toispuoleisesti pientä vihlontaa alavatsalla.

Selkävaivat ovat lisääntyneet sitten aika huomattavasti. Alaselkä kipeytyy tosi herkästi, kuten myös SI-nivelet. Myös selän pitkät lihakset kipeytyvät herkästi sekä töissä että nukkuessa. Nukkumiseen on vaikea löytää hyvää asentoa ja sitä täytyykin vaihtaa monta kertaa yössä. Pahimmillaan vähänkin huono asento esim sohvalla makoillessa tai istuessa saattaa kipeyttää ihan koko selän. Saa nähdä mitä kaikkea tämä raskaus tuo vielä tullessaan jos nyt jo meinaa olla hieman vaikeaa.

EDIT: Jotain hyvää sentään, en omasta mielestäni enää röyhtäile niin paljon kuin muistaakseni viikolla 8-10. Se oli jotain ihan kamalaa. Mutta ilmavaivoja löytyy sitten :D

Tässä loppuksi vielä kuvaa vatsankasvusta:


Tuo vatsa alkaa näyttää jo aika hurjalta vai mitä? :D Molemmat kuvat on vielä otettu aamulla kun turvotuskin on minimissään. Saa nähdä minkälainen norsu olen sitten puolen vuoden päästä...

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että yhdistelmäseulankin tulos oli kunnossa :) Vatsakin on pyöristynyt jo tosi nätisti! Kaipaan tota raskausaikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta jotenkin tuntuu että sitten kun tää raskausaika on ohi, niin en tule tätä kovinkaan paljon kaipaamaan, sen verran vaivoja mulla on ollut... :D

      Poista