perjantai 13. syyskuuta 2013

Kiirettä ja neuvolaa

Täällä on ollut hieman kiireistä viime aikoina. Viime postauksen jälkeen aika on kulunut pääasiassa pahoinvoinnin, opiskelujen ja töiden merkeissä. Pahoinvointi on hieman helpottanut ja sitä on pääasiassa näin aamuisin (kuten nytkin vähän). Alavatsakipuja on ollut jonkinverran mutta ne kuulemma johtuvat luultavasti siitä kun kohtu kasvaa. Mitään vuotoja ei ole ollut, ja kivutkin ovat aina ohimeneviä, joten ihan rauhallisin mielin ollaan toistaiseksi. Välillä näihin kipuihin saa kuitenkin lisätä vielä suolistoperäisiä vatsakipuja, joita minulla aina välillä on, joten olo on sellaisina hetkinä erittäin tukala.

Päätin kesällä, että syksyllä jatkan keskeneräisiä opintojani yliopistolla ja sekin on tuonut omat haasteensa arkeen. Lisäksi on tietysti ollut neljä työvuoroa viikossa. Väsymys on aikamoista välillä. Olen miettinyt työvuorojen vähentämistä kolmeen viikossa. Se tarkoittaisi, että rahaa tulisi vähemmän, eikä sitä saisi niin paljoa säästöön joka kuukausi. Kuukausittain olisi kuitenkin mukava saada rahaa säästöön vauvaa ja elämää varten. Vauvan tarvikkeisiin sitä rahaa tulee kuitenkin menemään aikamoisesti. Pitäisi löytää jokin tasapaino töiden ja opintojen välille. Jos teen paljon töitä, en jaksa opiskella. Jos kuitenkin jätän töitä kovin paljon pois, taloudellinen tilanne ja säästösuunnitelmat kärsivät.

Kävin tällä viikolla myös ensimmäisen kerran neuvolassa! Neuvolan terveydenhoitaja oli oikein ihana, ja toivottavasti saamme käydä juuri hänen luona tulevaisuudessakin (tällä hetkellä siellä tekee kaksi ihmistä puoliksi yhden terveydenhoitajan työtä, joten voi olla, että seuraavalla kerralla tapaamme tämän toisen). Neuvolassa kaikki meni ihan hyvin. Saatiin iso nippu kaikenlaisia vihkoja ja lappuja. Informaation puutteesta ei voi ainakaan moittia :) Ja isäkin sai oman vihkosensa, tosin isä joutui kyllä olemaan ensimmäisen neuvola-ajan töissä mutta pärjäsin oikein hyvin yksinkin siellä.

Neuvolassa keskusteltiin yleisesti siitä mitä käyntejä on tulevaisuudessa luvassa, käytiin läpi esitietolomake, jonka olivat etukäteen lähettäneet kotiin täytettäväksi, keskusteltiin mun peloista keskenmenoa ja lapsen terveyttä kohtaan, minut punnittiin, sain lähetteitä verikokeisiin ja keskusteltiin myös, että menisin käymään ravitsemusterapeutilla aiempien syömisongelmien takia. Lopuksi yritettiin vielä kuunnella dopplerilla sydänääniä, mutta niitä ei kunnolla kuulunut (silloin oli rv 8+3). Istukan äänet kuulemma kuuluivat ja terveydenhoitaja sanoi saaneensa ihan pienen kaiun sydänäänistäkin, mutta sinne se oli sitten kadonnut. On kuitenkin kuulemma ihan tavallista, että sydänäänet eivät tässä vaiheessa vielä kunnolla kuulu. Ja itse luulen, että tällä painollakin on osuutta asiaan, kun en ole ihan langanlaiha. Noh, seuraavalla kerralla sitten! Ja ollaanhan me onneksi nähty syke varhaisultrassa viikolla 7+0, joten en jaksa nyt huolehtia tästä sen enempää :)

Tänään alkoi taas uusi viikko ja nyt niitä onkin kasassa jo 9+0. Tasan kolme viikkoa siihen odotettuun 12+0 -päivään. Silloin meillä on myös varattuna aika äitiyspoliklinikalle. Ultraa siis tiedossa silloin (niinhän? :D). Siitä seuraavalla viikolla sitten neuvolaa ja lääkäriaikaa. Eiköhän tämä aika tästä kulu vauhdilla, kun pidän itseni kiireisenä opintojen ja töiden kanssa.

Ollaan myös vihdoinkin saatu kerrottua raskaudesta miehen äidille ja myöskin sedälle. Eli nyt siis tietää koko lähipiiri. Miehen äiti ei uutisesta innostunut, eikä edes onnitellut, mutta emme sitä oikeastaan odottaneetkaan. Harmillista silti. Miehelle erittäin läheinen setänsä taas otti asian erittäin iloisesti vastaan, vaikka sieltä suunnalta odotettiin pientä järkytystä.

Minä alan nyt kuitenkin lukemaan tenttiin ja valmistautumaan työpäivään. Kivaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti