torstai 8. elokuuta 2013

Raskaana?

Tein tänä aamuna (kp 35) raskaustestin ja vihdoin ja viimein siihen ilmestyi kaksi viivaa. Testiviiva oli kyllä vaaleampi kuin tarkastusviiva mutta viiva se kuitenkin oli! MUTTA, aloin testin tehtyäni miettiä että teinköhän testin ihan oikein, ja entä jos tein sen väärin ja testi näyttäisikin sen takia väärää tulosta. En siis oikein osaa iloita testin tuloksesta vielä.

Kaikkihan alkoi niin että heräsin aamulla kuuden aikaan. Hieman unissaan mietin että pitäisiköhän eilen ostettu raskaustesti tehdä. Nappasin kaapista kertakäyttöisen muoviastian ja laukusta pregcheck raskaustestin ja suuntasin vessaan. Olen tehnyt testejä niin, että virtsaan puhtaaseen kertakäyttöastiaan ja käytän tikkua siellä astiassa. Käytin tikkua kupissa ohjeen mukaisesti kolme sekuntia ja otin sen pois. Muutaman sekunnin kuluttua tajusin että tikku ei kastunut ihan kyseisen testin merkkiviivaan asti. Laitoin testin sitten uudestaan kolmeksi sekunniksi kuppiin. Loput tein muistaakseni ihan ohjeen mukaan ja lopulta alkoi testin "näytölläkin" tapahtua.

Testissä sanotaan: "Positiivinen tulos on luettavissa noin minuutin kuluttua, mutta negatiivisen tuloksen varmistamiseksi tulee odottaa kolme minuuttia." Noh, minuutin kohdilla näytöllä näkyi vain tarkastusviiva (eli tulos olisi ollut negatiivinen). Huutelin jo miehelle että negatiivinen tämä taitaa olla. Vasta joskus kolmen minuutin kohdilla alkoi tarkastusviivaa hieman vaaleampi testiviiva muodostua. Nyt en ole sitten varma että onkohan testin tulos oikea. Täytyy varmaan ostaa uusi testi ja tehdä se huomenna aamulla.

Voiko raskaustesti näyttää virheellisesti positiivista?

2 kommenttia:

  1. Me tehtiin samalla testillä positiivinen ja se ilmesty siihen myöhemmin kun minuutin päästä. Viiva oli myös tosi haalea. Positiivinen kuitenkin :) varovaiset onnittelut teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että teilläkin on samanlaisia kokemuksia tuosta testistä! Tein samanlaisen testin uudelleen eilen aamulla ja tuloksena taas tosi haalea viiva. Seuraavan kerran ajattelin testata vasta ensi viikolla jos viiva olisi siitä vahvistunut :) Varovasti uskallan kuitenkin nyt ajatella että ehkä sitä raskaana ollaan :) Mutta tietysti tiedostan sen, että ihan alussa tämä vasta on (jos on) ja mitä vaan voi tapahtua. Nyt ei auta kuin odottaa :)

      Poista