tiistai 13. elokuuta 2013

5+4

Täällä ollaan vieläkin vähän pyörällä päästä. Soitin eilen neuvolaan ja kerroin terveydenhoitajalle näistä mun tekemistä raskaustesteistä. Haaleakin viiva on kuulemma tosi hyvä viiva. Eli oon raskaana! Mun viimeiset kuukautiset alkoi 5.7. eli tänään olisi viikkoja kertynyt jo 5+4. Ja laskettu aika on 11.4.2014! :)

Tuntuu tosi hurjalta, että oon oikeesti raskaana. Tekis mieli ostaa lisää testejä ja testata vielä uudestaan. Voiko tää oikeesti olla totta? Ihan epätodellinen olo. Pelottaa ja jännittää aika paljon. Neuvolan terveydenhoitaja sanoi, ettei mun tarvi enää tätä raskautta testata, jos en ihan välttämättä oman mielenrauhani vuoksi halua. Kuukautisetkin ovat jo sen verran myöhässä, ja kun testikin oli positiivinen (vaikkakin haalea), raskaana siis ollaan. Nyt kannattaa kuulemma vain yrittää nauttia tästä, kun näin "pitkälle" ollaan jo päästy. Varattiin myös ensimmäinen neuvola, joka on syyskuun alkupuolella (rv 9+3). Ehkä tämän kaiken siellä viimeistään ymmärtää.

Ajattelin, että olisin samantien tosi iloinen ja onnellinen tästä raskaudesta. Hyppisin ja kiljuisin riemusta positiivisen testin tehtyäni. Toistaiseksi on kuitenkin ollut vaan tosi epätodellinen olo. Oon kuitenkin ihan varmasti tosi onnellinen heti kun tämän kaiken ensin vaan ymmärtäisi. Onko kellään muulla ollut tällaisia tuntemuksia?

Joitain alkuraskauden oireitakin on tullut koettua. Rinnoissa on ollut kosketusarkuutta jo ehkä pari viikkoa. Joskus kp 22 aikoihin alkoi muistaakseni tuntua ihan ihmeellistä nipistelyä ja vihlontaa alavatsalla. Myös samoilta päiviltä muistan yhden tosi voimakkaan vihlaisun (jäi mieleen koska olin silloin kuntosalilla). Viikonlopusta asti on väsyttänyt ja turvottanut. Mahakin on ollut sekaisin. Pahoinvointi on toistaiseksi ollut ihan lievää, enkä oo edes varma onko se johtunut raskaudesta. Eniten on kuitenkin ollut kuukautiskipujen kaltaisia alavatsakipuja. Näitä alavatsakipuja on nyt päivittäin mutta ei onneksi ihan koko ajan, välillä vain. Mutta alavatsakivut ovat terkkarin mukaan ihan normaaleja. Minkäänlaista vuotoa ei ole ollut... Ai niin, melkein unohdin itkuherkkyyden ja mielialavaihtelut. Saatan itkeä ja nauraa ihan täysillä ja yhtä aikaa :D

Otin myös ensimmäisiä kuvia vatsasta. On sitten jotain mihin verrata, kun vatsa lähtee kasvuun :)

rv 4+3 (lähtötilanne)

rv 5+4 (turvottaa!)

Nyt vaan toivotaan, että kaikki menee hyvin!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut :)

    Mukavan oloinen blogi sinulla. Meilläkin on toiveena raskaus, mutta vielä ei oo mitään ilmoitellut vaavi tulostaan, toivottavasti pian meillä myös tärppäisi.

    http://jotainkaunistahyvaa.blogspot.fi/

    -Nani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ihan varmasti teilläkin tärppää ennemmin tai myöhemmin :)

      Poista