maanantai 3. maaliskuuta 2014

Visiittejä äitipolilla

Nyt alkais kyllä tälle paksukaiselle jo riittää nämä visiitit äitipolilla. Reilun viikon sisällä siellä on tullut vierailtua jo kahdesti. Jospa sitä seuraavan kerran joutuisi tuonne vasta kun 37 raskausviikkoa on täynnä. 

Ensimmäinen näistä kahdesta ajoittui raskausviikoille 32+2. Minulla oli edellisenä päivänä ollut paljon vatsan kovettumista ja myös aaltoilevaa alavatsakipua. Kivut kestivät iltapäivän neljästä aina myöhäiseen iltaan asti. Soittelin sinä iltana jo äitipolilta ohjeita kipujen helpottamiseksi. Äitipolilta minua ohjeistettiin juomaan runsaasti vettä ja menemään makuulle. Näillä ohjeilla kivut hieman helpottivatkin ja sain jopa nukuttua yöllä. Ihan täysin kivut eivät kuitenkaan menneet ohi, ja seuraavana päivänä päätimmekin lähteä käymään näytillä äitipolilla. Meitä oli ohjeistettu tulemaan aika herkästi näytille koska raskausviikkoja kuitenkin oli vielä niin vähän.

Äitipolilla pääsin heti käyrille mutta kivuista ja supistuksista ei siinä vaiheessa ollut enää tietoakaan. Lääkäri tarkisti kohdunsuun tilanteen, joka oli täysin ennallaan. Vauvallakin vaikutti olevan ultran mukaan kaikki kunnossa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja meidän vauva näytti muuten edelleenkin tytöltä! ;)

Toisen kerran vierailimme äitipolilla viime yönä kun tämän vuorokauden puolella raskausviikkoja oli kasassa 33+3. Huomasin nukkumaan mentäessä, että vauva ei ole liikkunut oikeastaan koko iltana. Kävin syömässä ja juomassa ja aloin laskea liikkeitä. Tunnin aikana niitä taisi tulla kahdeksan. Soitin sitten äitipolille, että miten tässä pitäisi toimia. Sieltä pyysivät tulemaan näytille. Vauvan sykkeet olivat hyvät, ja siinä vaiheessa neiti olikin jo aloittanut kunnon jumpan.

Käyrälle kuitenkin piirtyi myös supistuksia, joita en itse kylläkään erityisemmin tuntenut. Lääkäri tarkisti kohdunsuun tilanteen, joka oli ihan ennallaan. Vauvaakin ultrattiin ja kaikki näytti olevan ihan kunnossa. Nähtiin muuten kun pikkuinen hikkaili juuri ultrauksen aikaan, niin ihana pikkuinen :) Lääkäri halusi sitten ottaa vielä lisää käyrää koska hetkeä aiemmin käyrälle oli piirtynyt supistuksia. Kyllähän niitä supistuksia tuli edelleen (tosin en taaskaan niitä itse erityisemmin huomannut), ja minun täytyi jäädä yöksi tatkkailuun.

Aamulla oli sitten vuorossa taas lisää käyrää, mutta ilmeisesti supistuksia ei enää tullut. Aamuvuoron lääkäri tarkisti käsin kokeilemalla kohdunsuun, ja totesi sen olevan kiinni mutta hieman jo pehmennyt. Sitten sainkin luvan lähteä kotiin "odottelemaan". Toivottavasti saataisiinkin odotella vielä ainakin se neljä viikkoa. Sen jälkeen vauva olisi jo täysiaikainen :)

Mutta tällaista meille kuuluu! Tää väsynyt tuleva äiti suuntaa nyt iltapalan kautta nukkumaan :)

1 kommentti:

  1. Hyvä, että kaikki on ollut hyvin eikä tyttö ole sieltä ihan vielä tulossa :) Ja toivotaan, että pysyy visusti masussa sinne la asti :) <3

    VastaaPoista