torstai 6. helmikuuta 2014

Vaunut x2

Tämä postaus on nyt omistettu meidän vauvan vaunuille! Kuten otsikkokin jo kertoo, vaunuja on kahdet. Toiset on ostettu vaunulenkkejä ja lumisia olosuhteita ajatellen, ja toiset on ketterät kaupunkirattaat.

Vaunulenkeille tarkoitetut vaunut ostimme jo niinkin aikaisilla viikoilla kuin 11-12. Vaunuiksi valikoitui ihan sattumalta Emmaljunga Cerox -rattaat Quadrolift -kantokopalla, kun törmättiin näihin tori.fi:ssä. Siitä asti ne ovatkin odotelleet vauvaa olohuoneen nurkassa. Vaunut on siis ostettu käytettyinä. Ne ovat olleet käytössä yhdellä lapsella ja niitä on aina säilytetty sisällä. Vaunuja valittaessa ehdottomina kriteereinä olivat käännettävä työntöaisa ja lumiseenkin maastoon sopivat renkaat. Nämä vaunut täyttivät molemmat kriteerit ja musta-harmaa värikin oli meille mieluisa. Mukana tuli vielä vaunuihin sopiva hoitolaukku, sadesuoja ja rengassuojat.


Quadrolift -kantokoppa asetetaan ratasosan päälle, jolloin vaunut sopivat vastasyntyneelle. Koppa voidaan muuntaa myös lämpöpussiksi. Kopassa on ihana lämmin keinoturkis pehmuste, jota voi käyttää pelkästäänkin istuinpehmusteena. Ylemmän kollaasin "jalkapeitteen" voi laittaa talvella vielä kopan suojaksi.


Äskettäin löysin vielä paikkakuntani facebook-kirpputorilta täysin meidän vaunujen värisen Babylift -kopan, joka mun oli ihan pakko saada. Babyliftissä on pehmeämpi patja, jolla vauvan on varmasti mukava nukkua päiväunia. Kesällä babylift saattaisi myös olla hieman viileämpi kuin tuo meidän toinen koppa. Syksyllä otetaan sitten varmasti käyttöön tuo quadrolift -kantokassi. Molempien koppien omistaminen on ehkä hieman turhaa, mutta eiköhän niille kummallekin löydy käyttöä, quadrolift kun sopii vielä ratasiässäkin lämpöpussina.


Toiset rattaat ovat ketterät matkarattaat, joita aiomme käyttää kaupassa ja kaupungilla. Pitkän pohdinnan jälkeen valitsimme matkarattaiksi Britax b-motion -rattaat. Rattaiden selkänoja menee ihan vaakatasoon, joten ne sopivat ihan pienellekin vauvalle. Huomasin myös, että quadrolift -koppa sopii rattaisiin tosi hyvin, joten vauvaa voisi hyvin nukuttaa myös matkarattaissa. Rattaissa on kääntyvät ja lukittavat eturenkaat, joten niiden kanssa on helppo liikkua esimerkiksi kaupungilla. Mainostetaan myös että näillä ilmakumipyörillä pääsisi maastossa kuin maastossa, mutta meillä ei vielä ole sen kummemmin kokemusta pyöristä, joten en osaa sanoa pitääkö paikkaansa. Rattaat on myös helppo laittaa kasaan, ja menevät erittäin pieneen tilaan, joten ne mahtuvat jopa minunkin pienen pieneen autoon.


Britaxin rattaat ostimme uutena Lastentarvikkeen alennusmyynneistä. Samalla reissulla mukaan tarttui myös turvakaukalo ja jalusta. Turvakaukalomme ei ole britaxin, joten se ei mene rattaisiin britaxin omalla travel systelmillä. Huomasin kuitenkin, että kun rattaisiin laittaa etukaaren paikalleen, asettuu myös meidän gracon kaukalomme tukevasti etukaarta vasten. En kuitenkaan tiedä tulemmeko käyttämään kaukaloa rattaissa, koska se ei siihen oikeasti kuulu, ja en ole kokeillut tulisiko kaukalosta liikaa painoa tälle etukaarelle, ettei se vaan mene rikki.

Mitäs tykkäätte meidän vaunuista? Löytyykö muilta samoja vaunuja? :)

6 kommenttia:

  1. Mä oon kyllä kanssa aina miettiny, että pitää olla kahdet vaunut (sitten kun sen aika tulee..), kevyet kauppareissuille ja kaupungille (yksin liikkuessa) ja sitten ne tukevammat yhdistelmät mieluiten erillisellä vaunukopalla.
    Emmaljungathan tuppaa oleen melkoisen kestävät, nuorimpien sisarusten jäljiltä on isosiskolla käytössä lähes 13vuotta vanhat emmaljungan tuplat jotka pelittää vieläkin moitteettomasti!
    Britaxeista ei ookaan sitten oikein mielikuvaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin kahdet rattaat on aika ehdotonta, koska minun auto on niin pieni. Halusin sitten myös sellaiset "kunnon vaunut" joilla pääsee eteenpäin vaikka aura-auto ei olisi vielä käynytkään :) Jostain syystä mua ei kiinnostanut edes kokeilla pärjäisikö jollain ketterillä ns. kaupunkirattailla myös lumessa :D

      Poista
  2. meillä oli pikkupyöräiset bugaboon oloiset rattaat, ja ostin talvirattaiksi phil&teds vibet jos tulisikin luminen talvi.. no ei oo paljoa lunta näkynyt, ja muutettiin keskustaan (aurataan noin suunnilleen kokoaika) joten ostin ne turhaan :) noh, ehkä niille käyttöä löytyy..
    minusta myös yksillä rattailla voi hyvin pärjätä nykyään, sillä isoimmilta vaunuvalmistajilta löytyy malleja joihin saa pienten eturenkaiden tilalle vaihdettua isot talveksi/maastoon.
    esim emmaljungan ozonet/nitrot, leveys 57cm vs britaxin b-mobilet matkikset, leveys 63cm ;) ne näyttää vaan siroilta, vaikka oikeasti monet matkikset saattaa olla ns oikeita rattaita leveämmät..
    tosin noilla phil&tedsin rattailla kyllä esim täällä Jyväskylässä pärjää tosi hyvin kaupungillakin ja mahtuu hyvin busseihin. keskustaan kun on kävelymatka niin autoakin käytetään ehkä kerran kahdessa viikossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me asutaan noin 7 kilometriä paikkakuntamme keskustasta omakoti-/rivitaloalueella. Täältä tulee aina liikuttua autolla joka paikkaan. Julkista liikennettä täällä kun ei ole oikeastaan nimeksikään. Uskon, että meillä käyttöä tulee molemmille rattaille :)

      Poista
  3. Eksyin blogiisi jollain ihan hassulla hakusanalla mutta hyvä niin :). Meille esikoinen tulossa toukokuun alussa ja nyt kanssa havahduin siihen että toisetkin rattaat on hankittava. Meillä on Emmaljungan Duo Edget, käytettynä myös ostettiin. Mä päädyin noihin kun oli mun makuun mukavan korkea malli.
    Onks näissä teidän Britaxeissa joku mekanisimi siihen selkänojan säätöön? Mä kattelin liikkeessä B-mobile- mallia mutta hiukan järkytyin kun siinä on sellanen "liina" jota kiristämällä nousee ja laskee selkänoja. Muutenhan Britaxit on tosi nätit ja sellasia mun silmään ikäviä muovitarjottimia ym. ei noissa ole :).
    Mä oon kans miettiny turvakaukaloa ja adaptereita mutta just eilen yks kaveri heitti ilmaan mielestäni hyvän pointin: mitä vähemmän vauvaa pitää kaukalossa, sen parempi. Yli kahta tuntia ei vissiin sais pitääkään, joten suositteli mulle että kantokassin laittais matkarattaisiin vauva-aikana. Voi olla että kokeilen niin, koska muualtakin on varoteltu että mahdollisimman suorana ois hyvä vauvaa pitää. Mutta makuasioitahan nämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissäkin selkänojaa säädetään sellaisilla naruilla. En tiedä miten tuo toimii sitten käytännössä, mut mitä tässä kotona oon tuota testannu niin ei tuo mun mielestä tunnu miltään kauheen hankalalta :) Oon myös ymmärtänyt, että vauvaa ei kannattais pitää kaukalossa ihan koko aikaa (tarkemmista ajoista en tiedä), joten varmaan tullaan mekin käyttämään kantokassia matkarattaissa :)

      Poista