tiistai 4. helmikuuta 2014

Neuvolaa ja lääkäriä

Aloitan taas ihmettelemällä että mihin tää aika oikein menee? Tänään taitaa olla jo rv 29+4. Hurjaa vauhtia lähestytään taas yhtä tasaviikkoa eli 30+0. Enää viisi viikkoa ja muutama päivä äitiysloman alkuun. En tiedä jaksanko olla töissä ihan loppuun asti mutta tuo viisi viikkoa ei kuulosta enää ihan kamalaltakaan. Siitä sitten vielä toiset viisi viikkoa ja meillä saattaa olla jo vauva!

Viime viikolla oli taas neuvola. En tainnut ehtiä kertoa edellisestäkään neuvolasta mitään, mutta siinä ei ollutkaan kummempaa. Edellisen neuvolan arvoja voisin laittaa taas sulkuihin.

Raskausviikko: 28+5 (24+3)
Painonlisäys edellisestä neuvolasta: 618 g/vko (637g)
Painonlisäys raskauden alusta: 10,7 kg
Verenpaine: 126/71 p. 90 (133/68 p. 77)
Hemoglobiini: 132 (128)
Vauvan syke: 140 (150)
Liikkeet: ++ (++)
Sf-mitta: 28

Pissanäytteestä jotain oli nyt enemmän plussalla (aikaisemmin ollut vain hieman), joten kävin labrassa antamassa kunnon näytteen. Siinä kaikki oli kuitenkin ihan kunnossa.

Neuvolan jälkeen oli myös lääkäri. Kohdun suu oli kiinteä ja kiinni. Pituutta oli sama 3cm kuin rv 12+5. Mulla on ollut jonkin verran harjoitussupistuksia, ja jotain kipujakin tuolla alueella mutta onneksi mikään ei ole alkanut avata paikkoja. Lääkäri ultrasi vauvan ja painoarvioksi vauva sai jo hurjat 1392g. Vauva kasvaa kuitenkin kuulemma ihan käyrillä. Vauva oli masussa raivotarjonnassa eli pää alaspäin, mutta kuulemma mahtuu vielä hyvin kääntymäänkin. Toivottavasti ei kuitenkaan kääntyisi enää ainakaan kovin loppuvaiheessa "väärinpäin".

Muuten lääkärikäynnistä ei sitten jäänytkään hyvä mieli. Minulla on ollut viime aikoina aika paljon uniongelmia, ja luonnollisesti kerroin niistä lääkärillekin. Olin myös joutunut olemaan edellisenä päivänä poissa töistä väsymyksen ja huonovointisuuden takia. Sairasloman hain työterveydestä. Lääkäri kuitenkin tyrmäsi uniongelmani ja edellisen päivän sairasloman ihan täysin. Kuulemma en voi olla töistä pois uniongelmien takia. Kaikki meistä nukkuvat välillä huonosti, ja sitten täytyy nukkua seuraavana yönä paremmin. Purskahdin ihan itkuun lääkärin vastaanotolla. Yritin kertoa, että nämä uniongelmat ovat jatkuneet jo pidemmän aikaa. Sain reseptin närästyslääkkeeseen ja Ceralan-perusvoiteeseen, jotta närästys ja atooppisen ihon kutina ei ainakaan valvottaisi. Lääkäri kehotti minua myös varaamaan ajan neuvolan psykiatriselle sairaanhoitajalle, jonka kanssa voisin käydä keskustelemassa mieltäni painavista asioista. Tässä ei nyt kuitenkaan ole kyse siitä, että en saisi nukuttua koska joku asia painaisi minun mieltäni.

Tulin kotiin lääkäriltä ja purskahdin taas itkuun. Mieskin oli ihan ihmeissään lääkärin puheista. Nyt tässä on sitten yritetty sinnitellä väsymyksen kanssa töissä. Onneksi minulla ei ole ollut kovin aikaisia aamuvuoroja niin olen saanut nukkua aamupäivisin jonkin verran. Onneksi esimieheni on kuitenkin ollut ymmärtäväinen. Hän on myös toteuttanut kaikki työvuorotoiveeni. Täytyy nyt vain mennä työvuoro kerrallaan eteenpäin.

Mulla on vasta perjantaina seuraavan kerran töihin, joten voisin yrittää joku päivä kuvata tämän hehkeän barbamaman vartalon teillekin näytille. Ja vauvahankinnatkin alkavat olla aika hyvällä mallilla, joten voisin yrittää esitellä teille myös muun muassa meidän vaunuja, pinnasänkyä ja ehkäpä sitteriäkin! Saa nähdä milloin saan tämän kaiken aikaiseksi :D

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niimpä, ja joudun vielä koko raskauden käymään tällä samalla lääkärillä :(

      Poista
  2. Hyvä, että kaikki on siellä suunnalla hyvin!:)
    Ihmeellistä touhua kyllä lääkäriltä... Jos kerran väsyttää niin miksi sen takia ei voisi hakea sairauslomaa? Se on ihan normaalia raskaudenaikana, että voi väsyttää enemmän. Aina on heti joku ongelma, jos ei saa nukuttua...
    Onneksi sait kuitenkin työterveydestä saikkua :)

    Juu, ehdottomasti postausta teiän hankinnoista! Sitä odotellessa :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon ihmetyttää myös se, että neuvolan terveydenhoitaja oli nukkumisestani erittäin huolissaan, ja hän sanoikin edellisellä viikolla että lääkärin kanssa tulisi keskustella joko sairaslomasta tai mahdollisesti jopa jonkinlaisesta lääkkeestä avuksi nukahtamiseen. Tästä eteenpäin taidankin kyllä kääntyä työterveyden puoleen jos koen tarvitsevani sairauslomaa. Vaikka siellä kyllä sanoivat, että raskaudenajan vaivoja pyritään hoitamaan neuvolan kautta :D

      Poista
  3. Kivan oloinen blogi, liityin lukijaksi :) tässä olis linkki mun vauva blogiin http://tiitutiiakatriina.blogspot.fi käy ihmeessä kurkkaamassa ja tervetuloa lukijaksi :)

    VastaaPoista